Verhuur je woning aan de juiste doelgroep

huis verhuren hoofddorp

Misschien denk je bij verhuur meteen aan verhuur aan particulieren. Dat hoeft niet altijd te zijn. Je kunt de woning ook aan een bedrijf verhuren. Of je wil juist huurders aantrekken die wat meer verdienen. Dat moet je je wel richten op de juiste doelgroep. Een rijke huurder trek je namelijk niet met oud en versleten meubilair.

Particulieren zijn voornamelijk op zoek naar een woning waar ze langere tijd in kunnen wonen. Soms zoeken ze een tijdelijke woning. Dit wordt vaak veroorzaakt doordat de gekochte woning nog niet opgeleverd is. Praat hier met de potentiële huurder over. Dan weet je allebei wat je kunt verwachten.

Bedrijven zijn nog weleens op zoek naar huisvesting voor werknemers die tijdelijk in dienst zijn. Vaak worden deze mensen voor een tijdje naar Nederland gezonden. Het verhuren aan deze zogenaamde expats is een groeiende markt.

Expats zijn vaak wat veiliger bij tijdelijke huur. Het komt namelijk weleens voor dat de huurder de woning niet wil verlaten en dus een beroep doet op de huurbescherming. Tijdens dat proces blijft hij/zij gewoon in de woning. Een expat niet, die is tijdelijk in Nederland en over het algemeen zijn ze blij om weer naar ‘huis’ te gaan.

bron: www.premiumhousing.nl