Sim only afsluiten

Het afsluiten van een sim only, is als het meezit, binnen 10 minuten gebeurt. Allereerst moet u een keuze maken bij welke provider u een abonnement wilt afsluiten. Tegenwoordig kunt u kiezen uit vele verschillende aanbieders. De wat kleinere aanbieders, maken allemaal gebruik van het telefoonnetwerk van een van de grotere providers. Maakt het niet uit via welk netwerk u belt, ga dan voor een van de prijsstunters. Ga jij liever voor een vertrouwde en grote aanbieder, dan betaal je wel iets meer per maand. Een overzicht van alle aanbieders kan je vinden door even goed te zoeken. Wil je alle sim only abonnementen vergelijken, neem dan rustig de tijd voordat je een uiteindelijke keuze maakt. Zoek exact op hoeveel MB jij verbruikt, dit doe je door al jouw facturen van de laatste tijd naast elkaar te leggen. Als jij teveel MB verbruikt, betaal je veel meer. Probeer dus altijd iets meer MB’s te nemen, zodat je nooit zonder internet komt te zitten. Sommige providers verlagen alleen de snelheid van het internet als je al jouw MB’s hebt verbruikt.

Ook het aantal belminuten dat je gaat afnemen moet je iets ruimer inschatten. Ook hierbij geldt dat buiten de bundel bellen aanzienlijk duurder is dan binnen de bundel. Bij sommige aanbieders kan je ook nog een aparte sms bundel afsluiten bij jouw sim only. Wij raden aan om gewoon gebruik te maken van Whatsapp of een andere gratis messenger service.

Vul alle adresgegevens in en vervolgens moet je ook jouw bank nummer invullen. Bij de meeste sim only abonnementen moet je vooraf per automatische incasso betalen. Op deze manier vergeet je niet zelf jouw telefoonrekening af te tikken. Als jij nog een telefoonabonnement hebt lopen, dan moet deze ook worden opgezegd. Vaak geldt er een opzegtermijn van een maand. Vervolgens krijg je een nieuwe simkaart, die je ook nog moet activeren, dit kan online. Daarna is het even geduld opbrengen voordat je kan gaan bellen met sim only.

1