Reizen en werken in Australië

Je gaat eindelijk naar Australië! Na jaren dromen en sparen is het dan zover. Maar hoe kan je je verblijf nou zou lang mogelijk rekken? Door te reizen en te werken!

Als je naar Australië gaat heb je een visum nodig. Met een gewoon toeristen visum kan je drie maanden blijven, maar met het mega populaire Working Holiday Visum kan je een heel jaar blijven! En tegelijkertijd ook nog geld verdienen, ideaal! Dus ben je tussen de 18 en de 30 jaar, dan is dit de perfecte manier om door Australië te reizen en te werken. Ten eerste zie je alle mooie plekjes van Australië, en ten tweede krijg je een kijkje in het “echte” Australië door bij de mensen op het land te werken.

 

Wat natuurlijk ook een groot voordeel is van werken en reizen, is dat je tijdens je reis je budget steeds weer aanvult. Daarbij krijg je negen van de tien keer kost en inwoning tegen een minimale vergoeding, dus je verdient en je bespaart ook nog eens geld.

En maak je geen zorgen over het vinden van werk. Je kunt op heel veel plekken aan de slag. Ga na aankomst bij een uitzendbureau langs, kijk op de borden in je hostel of vraag het aan de receptie in je hostel. Wie weet kan je tegen kost in inwoning zelfs daar wel aan de slag. De mogelijkheden zijn eindeloos. Je kan gaan werken als au pair, keukenhulp, ober, fruitplukker, op de boerderij als manusje van alles, verkoper, bedenk het of het kan. En wat ook niet oninteressant is om te weten, het minimum loon ligt in Australië op ongeveer $20 per uur. Dat is ruim €12!! Een stuk meer dan het Nederlandse minimumloon! Dus nogmaals, reizen en werken is eigenlijk de beste en leukste manier om door Australië te reizen.

1