Detectiepoortjes in winkels

Om de veiligheid omhoog te brengen is het mogelijk om gebruik te maken van detectiepoorten. Dit maakt het onmogelijk om met gevaarlijke of ongewenste voorwerpen ergens naar binnen te gaan. Maar wat zijn detectiepoorten precies?

Wat zijn detectie poorten?

Detectiepoortjes zijn apparaten die veel worden gebruikt bij beveiligde gebouwen. Een goed voorbeeld hier van is een vliegveld. Voor mensen in het vliegtuig stappen, moeten zij door een poort lopen. Dit is een detectiepoort. Indien er metalen voorwerpen of andere ongewenste voorwerpen aanwezig zijn bij de persoon, zal de detectiepoort dit aangeven. Het doel van deze poort is daarom ook wel het beveiligen van iets.

Detectiepoortjes in winkels

Een ander goed voorbeeld zijn de detectiepoortjes in winkels. Iedere winkel beschikt vaak wel over zo’n poort. Het kan er namelijk voor zorgen dat dieven worden gepakt wanneer zij iets stelen uit een winkel. Wanneer een artikel door de poort gaat, en de poort aanslaat, is het product gestolen. Dit maakt het voor dieven bijna onmogelijk om nog iets te stelen uit een winkel. Pas wanneer het artikel langs de kassa is geweest, kan het veilig door de detectiepoortjes. Dan zal het alarm niet af gaan. Erg handig en veilig dus!

1